Telefonszámunk: 06-20/232-72-02

Cím: Budapest XII. Márvány u. 40

Nyitvatartás: H-V: 08:00-22:00

Szolárium használat

A szolárium használata

Ergoline

Szoláriumozás használatánál fokozottan ügyeljünk ne csak a szolárium ágy, hanem bőrünk tisztaságára is. Hölgyeknél kifejezetten fontos a smink gondos eltávolítása és zsíros bőr esetén annak megtisztítása. Tájékoztassa a szolárium személyzetét, hogy mikor volt utoljára szoláriumozni, mennyi időt töltött napozással,és milyen kozmetikumokat, krémeket használt eddig. A recepciós hölgy segíteni fog a bőrtípus megállapításában, a megfelelő napozási idő kiválasztásában,és a tartós barnuláshoz, a bőr hidratálásához a megfelelő krémet fogja ajánlani.

Az ideális napozási idő beállításához figyelnünk kell bőrünk reakcióit. Fekvő gépeinkbe speciális szolárium fóliát használunk a higiénia magasabb betartása végett.

Bőrtípus, álló- vagy fekvő szolárium?

A korszerű vizsgálati felmérések igazolták, hogy nemcsak hozzájárul az ápolt és egészséges megjelenéshez, de segít megelőzni a csontritkulás kialakulását is. Ne felejtsük el, hogy a rendszeres szolárim használat, szinten tudja tartani a szervezet D vitamin termelését.

Bőrünk jelentős nagyságú felületet képez (összességében 1,4-1,6 négyzetméter!), és testsúlyunk 15%-át teszi ki. Ez szervezetünk elsődleges védelmi fegyvere, kültakarója, amelynek legfelső rétegét a felhám alkotja. A felhám sejtjei életciklusuk alatt elszarusodnak, folyamatosan kopnak és hámlanak, az elhalt hámsejtek helyébe pedig újak képződnek. Az újraképződés időtartama általában egy hét, de ez egyénenként eltérhet az életmódtól és környezeti hatásoktól függően. A bőr pigment termelése napsugárzás vagy szolárium használat hatására fokozódik.

Vannak bőrtípusok, amelyek érzékenyen reagálnak a normál szolárium csövekre. Kiváltképp igaz lehet ez az arcbőrnél. Ilyen esetben az álló szoláriumok használata kimondottan ellenjavalt. A legtöbb szolárium ágy fel van szerelve külön arcbarnítóval. A modernebb gépeknél (mint pl. szalonjainkban az összes gépnél) ezek az arcbarnítók külön UV szűrőkkel vannak ellátva, így azok óvják arcbőrünket és szemünket a bőr felsőbb rétegein áthatoló UV sugárzástól. Ez nagymértékben megelőzi a hámréteg vastagodását és a ráncok kialakulását. Fekvő szolárium használatánál ideális egy bevált, állítható arcbarnítókkal ellátott gépet használni és kitapasztalni a számunkra legmegfelelőbb erősséget. Semmiképpen ne használjuk az arcbarnítót maximális üzemmódban. Haladjunk mindig a legalacsonyabbtól az erősebb felé, ne akarjunk azonnal csoki-barnák lenni.

Felmerülő kérdés lehet, hogy álló vagy fekvő gépet használjunk. Mi a váltakozó használatot javasoljuk, mivel az álló gép a test teljes felületét (hónalj, hajlatok) is teljes mértékben érik. Az új EU-s szabványoknak megfelelő ERGOLINE FULL POWER csöveink garantálják a leégés mentes és tartós barnulást. A 0,3-as szabványra optimalizált UV-Mix módosított alacsony nyomású UV csövekkel a test területén, valamint Ultra Performance Plus technológiával működő arcbarnítókkal, ezt kiegészítő UV-B spagetti csövekkel és speciális szűrőkkel és arcbarnítókkal garantáljuk az egészséges barnulást.

A szoláriumozás előnyei

Szoláriumozás

A szoláriumozás előnyeit több pontban lehet meghatározni:

  • a szoláriumozás a szervezetet D vitamin termelésre ösztönzi
  • csontritkulás megelőző hatású
  • egészséges,ápolt megjelenést biztosít
  • a szoláriumozás egyes komolyabb betegségek megelőzésében is szerepet játszhat
  • lásd a www.szolizz.hu oldalon

Szolárium minőségi kritériumok:

A szolárium stúdiónk maximálisan megfelel az összes EU-s előírásnak, minőségi és higiéniai követelménynek. Budapesten információnk szerint először vezettük be üzleteinkben a 0.3/Watt teljesítményű csöveket, melyek használatával biztonságos, egészséges,optimalizált barnulást érnek el vendégeink. A törzsvendégeink,és az újonnan érkező barnulni vágyók is bátran egészségtudatosan szoláriumoznak,mivel tudják,hogy üzleteinkben a higiénia mellett minden szinten minőséget biztosítunk számukra. Érdemes tudni, hogy a piac legújabb fejlesztésű Ergoline 0.3 csöveit használjuk,ami a leghatékonyabb az egészséges barnuláshoz.